Rajčatová polévka s okurkou a koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 996 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 582.9 mg
 - Vláknina 6312.5 mg
 - Vitamín A 6312.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme trochou horké vody, oloupeme, vydlabeme z nich jadérka a dužinu nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce, zalijeme zbylou vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 15 až 20 minut. Dužina by měla být rozvařená dohladka - pokud ne, můžeme ji případně rozmixovat. Přisypeme krupici, osolíme, opepříme, promícháme a jakmile zhoustne, odstavíme ji, vmícháme smetanu a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Salátovou okurku očistíme a nakrájíme na plátky, kopr posekáme najemno.
 - 
                                3
Do hlubokých talířů vložíme plátky okurky, posypeme koprem a zalijeme rajčatovou polévkou.