Kořeněný okurkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 76 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 568.9 mg
  • Vláknina 5237.1 mg
  • Vitamín A 5237.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku nastrouháme, osolíme a necháme cca 60 minut odpočinout. Jogurt rozšleháme a vmícháme do něj nadrobno nasekané feferony. Z okurky poté vymačkáme vodu a přidáme ji do jogurtu.

  • 2

    Dochutíme solí, posypeme kořením a podáváme.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu