Znojemský jehněčí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 556 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 205.3 mg
 - Draslík 395.2 mg
 - Vláknina 5468.5 mg
 - Vitamín A 5468.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1901.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté, očištěné maso nakrájíme na malé kostky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, vložíme maso a zprudka osmažíme. Zalijeme horkým vývarem a dusíme pod poklicí
 - 
                                2
do poloměkka.
 - 
                                3
Osolíme, vložíme pokrájené okurky a podusíme doměkka. Nakonec šťávu zaprášíme moukou a krátce povaříme.