Grilovaná treska tandoori s raita omáčkou
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
 - 700 g Treska aljašská
 - 125 ml Jogurt bílý
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 0.5 ks Limetka
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máta
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 50.5 mg
 - Draslík 727.6 mg
 - Vláknina 2968.7 mg
 - Vitamín A 2968.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Marináda: nejprve smícháme jogurt s chilli kořením, mletou paprikou, mletým kmínem a koriandrem, poté přidáme kurkumu, garam masalu, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a šťávu z limety.
 - 
                                2
Tresku bez kůže rozdělíme na porce, vložíme do nekovové mísy, přelijeme připravenou marinádou, zakryjeme a v lednici necháme nejméně 4 hodiny marinovat. Mezitím rybu občas obracíme.
 - 
                                3
Na omáčku raita smícháme na jemně nastrouhanou okurku se solí, vložíme do cedníku, necháme 10 minut odstát, poté vidličkou vymačkáme vodu. Přendáme do misky, přidáme nastrouhanou mrkev, jogurt, nasekanou mátu a zakrytou omáčku necháme vychladit.
 - 
                                4
Gril rozpálíme na vysokou teplotu, tresku vyjmeme z marinády a rozložíme na plech. Ten umístíme pod grilovací mřížku, grilujeme cca 8 minut. Mezitím jednou obrátíme.
 - 
                                5
Hotové maso rozdělíme na talíře a podáváme s raita omáčkou.