Thajský salát se smaženými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Limetka
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 hrst Řeřicha
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 1130.3 mg
  • Vláknina 6498 mg
  • Vitamín A 6498 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olej a do zlatova osmahneme na tenké plátky nakrájený česnek. Poté rozklepneme do pánve vejce, žloutky propíchneme a smažíme, dokud směs není téměř tuhá. Vyjmeme, odložíme stranou.

  • 2

    V misce smícháme na tenké plátky nasekanou šalotku, nadrobno nakrájené chilli papričky, na kostičky pokrájenou okurku a nastrouhaný zázvor. V další misce rozšleháme šťávu z limetek s cukrem a sójovou omáčkou. Tímto dresinkem přelijeme zeleninu v míse, zlehka promícháme.

  • 3

    Několik snítek koriandru odložíme na dozdobení, zbytek nakrájíme, přidáme k salátu. Část řeřichy rovněž odložíme, zbytek naaranžujeme na servírovací talíře. Usmažená vejce nakrájíme na proužky a rozdělíme na řeřichu. Posypeme šalotkovou směsí, dozdobíme koriandrem, zbytkem řeřichy a ihned podáváme.

Komentáře k receptu