Salát z okurky a čínského zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Okurka salátová
  • 400 g Zelí čínské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 70 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 393.2 mg
  • Vláknina 3585 mg
  • Vitamín A 3585 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vroucí vodě spaříme 1 minutu nakrájené čínské zelí. Odstavíme stranou a necháme okapat. Rozkrojíme podélně 1 stroužek česneku a odstraníme jádro. Každou polovinu stlačíme nožem, a potom pokrájíme.

  • 2

    V misce smícháme česnek, cukr, sezamový olej, sójovou omáčku až vznikne marináda. Čínské zelí a okurku promícháme v salátové míse. Osolíme, opepříme a salát polijeme marinádou a necháme 2 hodiny uležet. Poté podáváme.

Komentáře k receptu