Okurky v těstíčku s rajskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Okurky
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 101.1 mg
  • Draslík 340.6 mg
  • Vláknina 2800 mg
  • Vitamín A 2800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme vejce s mlékem, moukou a solí do hladkého těstíčka. Středně velké okurky nakládačky očistíme a oloupeme. Rajčatovou omáčku připravíme tak, že na másle lehce 3 minuty smažíme rajčatový protlak, poté do něj zašleháme hovězí vývar a 3 minuty povaříme.

  • 2

    Oloupané okurky namáčíme v připraveném těstíčku a ze všech stran smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu