Dančí guláš s okurkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Dančí maso
  • 200 g Cibule
  • 40 g Slanina vepřová
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 100 g Paprika červená
  • 150 g Okurky nakládané
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Nové koření celé
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 600 g Brambory vařené
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 1000 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1920 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 167.5 mg
  • Draslík 1726.6 mg
  • Vláknina 9477.7 mg
  • Vitamín A 9477.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, nakládané okurky nakrjíme na nudličky, slaninu na drobné kostičky, červenou papriku bez jádřince nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova. Na cibulový základ vložíme maso, osmažíme, osolíme, opepříme, jakmile pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk. Přimícháme rajčatový protlak, posypeme mletou paprikou, krátce podusíme, podlijeme vývarem z kostí, přisypeme proužky papriky, česnek, okurky, nové koření a dusíme zvolna téměř doměkka.

  • 3

    Nakonec zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme a odstavíme.

  • 4

    Guláš podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu