Gulášová polévka z daňčí plece

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Kapusta růžičková
  • 500 g Dančí maso
  • 150 g Fazole bílé sterilované
  • 500 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 620.4 mg
  • Vláknina 7746.2 mg
  • Vitamín A 7746.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso z daňčí plece nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hlubokém rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přidáme maso, osmažíme, přisypeme papriku a sůl, promícháme, zalijeme polovinou vývaru a pod poklicí dusíme, až maso změkne.

  • 3

    V silnostěnném hrnci na másle usmažíme z mouky světlou jíšku, zředíme ji zbylým vývarem, přidáme česnek, pepř, kmín, dobře rozšleháme a alespoň dvacet minut provaříme. Poté přidáme udušené maso.

  • 4

    V mezičase uvaříme ve vodě kapustičky, které scedíme, přelijeme studenou vodou a vložíme do polévky spolu s přecezenými fazolemi. Necháme prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu