Balkánský šopský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 275 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 16.7 mg
 - Draslík 447.2 mg
 - Vláknina 4399.8 mg
 - Vitamín A 4399.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sýr nastrouháme na jemno. Okurku a rajčata dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka a plátky. Papriky podélně rozpůlíme, odstraníme jádřince, opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na malé proužky.
 - 
                                2
Zeleninu dobře promícháme v míse, podle chuti přidáme pepř, sůl a ocet. Jednotlivé porce v servírovacích miskách sypeme nastrouhaným balkánským sýrem.