Aspik se zeleninou a vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 546 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 153.7 mg
 - Draslík 109.2 mg
 - Vláknina 1299 mg
 - Vitamín A 1299 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Želatinu dáme do rendlíku a zalijeme vodou podle návodu (5-6 dl). Poté ji za stálého míchání ohřejeme, ale nevaříme. Ochutíme solí, cukrem a octem. Misky, které budeme chtít použít pro aspik, vypláchneme studenou vodou.
 - 
                                2
Sterilovanou okurku pokrájíme na kostičky. Omyjeme červenou papriku, rozpůlíme ji, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky. V rendlíku přivedeme k varu 4 dl vody a uvaříme 2 vejce natvrdo. Vaříme je asi 9-10 minut, pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme petrželku a otrhané lístky odložíme na ozdobu.
 - 
                                3
Do misek nalijeme malou vrstvu aspiku, na dno položíme jedno kolečko vajíčka, pomocí lžíce vajíčko zalijeme a postupně vrstvíme pokrájenou zeleninu, kterou proléváme aspikem, který vždy necháme chvilku zatuhnout. Nakonec položíme 1-2 kolečka vajíčka. Misky zalijeme aspikem a necháme je v chladu zatuhnout.
 - 
                                4
Když je aspik ztuhnutý, vyklopíme ho na servírovací talířky, ozdobíme petrželkou a podáváme.