Rajčata plněná zeleninovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1101.1 mg
  • Vláknina 11444.5 mg
  • Vitamín A 11444.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 147.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky podélně rozkrojíme a zbavíme jadérek. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme z ní semínka. Papriky a okurku omyjeme, necháme v sítu okapat a s jedním rajčetem nakrájíme na malé kousky, které smícháme v míse.

  • 2

    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Cibuli, česnek a petrželku pak vmícháme do mísy k ostatní zelenině.

  • 3

    V misce důkladně promícháme balsamicový ocet, med a olej, podle chuti opepříme a osolíme. Zálivku přilijeme k salátu, vše důkladně promícháme a necháme v chladu uležet.

  • 4

    Zbylá čtyři rajčata omyjeme a odřízneme z nich horní část. Lžičkou odstraníme dužninu, rajčata pak naplníme připravenou zeleninovou směsí a podáváme.

Komentáře k receptu