Okurky nakládané s feferonkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 1572 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 502.3 mg
 - Vláknina 6317 mg
 - Vitamín A 6317 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší okurky očistíme a důkladně omyjeme. Na dno zavařovací sklenice rozložíme opláchnutý kopr, očištěnou cibuli a bobkový list. Urovnáme okurky a prokládáme je průběžně feferonkami a křenem.
 - 
                                2
Ocet, cukr a sůl rozmícháme ve vodě, přidáme hořčičné semínko, pepř a nové koření. Krátce povaříme a nálevem ihned přelijeme okurky. Po vychladnutí převážeme celofánem a uložíme v temné a studené místnosti.