Humr Rémoulade

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Okurky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Estragon
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 33 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 484 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 181.7 mg
  • Draslík 363.2 mg
  • Vláknina 2353.5 mg
  • Vitamín A 2353.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka, jednu okurku na podélné plátky, červenou papriku na proužky, kapary a petrželovou nať nasekáme.

  • 2

    Mezitím připravíme remuládovou omáčku: na jemno nasekáme 2 okurky, kerblík, estragon, vše smícháme s majonézou, hořčicí a ušlehanou šlehačkou.

  • 3

    Maso z uvařeného humra pokrájíme na kousky a smícháme s remuládou.

  • 4

    Směs navrstvíme do skořápky, ozdobíme plátky vajec, řezy okurky, a proužky papriky. Navrch nasypeme sekané kapary a petrželovou nať.

Komentáře k receptu