Pikantní okurky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Okurky
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 1 dl Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 42 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 160.6 mg
  • Vláknina 1630.9 mg
  • Vitamín A 1630.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé salátové skleníkové okurky omyjeme a pokrájíme na tenké plátky, poté vložíme do mísy. V druhé misce smícháme 1 dl octa s 2 lžícemi vody, 2 lžícemi cukru, 2 špetkami soli, 2 špetkami černého pepře, 2 špetkami citrónového pepře a zálivku dobře promícháme. Omyjeme petrželku kudrnku a mladý čerstvý kopr. Bylinky omyjeme, drobně pokrájíme. Zálivkou přelijeme okurky, promícháme, přidáme bylinky a znovu promícháme. Okurky před podáváním dáme vychladit alespoň na 30 minut do chladničky.

Komentáře k receptu