Okurkový salát s cibulí

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 45 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 221.3 mg
  • Vláknina 2139.8 mg
  • Vitamín A 2139.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr a ocet dobře rozmícháme v uvedeném množství vody. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Salátovou okurku nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 3

    Okurku s cibulí smícháme a salát přelijeme připravenou zálivkou.

Komentáře k receptu

  • 02.09.2016 12:04:05

Já dávám na půl litru vody tři lžíce cukru a tři lžíce octa. Do tohoto salátu patří dle naši rodinné tradice i drobně nasekaný česnek (nikdy ne prolisovaný). Může se dochutit ještě koprem, nebo jinou bylinkou. Minule mě napadlo přidat malinko libečku a taky to šlo.

Odpovědět
  • Aleisa
  • 09.04.2016 14:30:34

Rychlý a jednochuchý salát, který chutná vychlazený. Jen moc doporučuji použít méně vody, na 4 porce stačí 2 dl. Jinak, až na tu vodu, palec nahoru.

Odpovědět