Řecký jehněčí salát

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 560 g Jehněčí maso
  • 50 g Olivy černé
  • 75 g Sýr Feta
  • 1 kávová lžička Oregano
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 118.4 mg
  • Draslík 370.3 mg
  • Vláknina 5790.2 mg
  • Vitamín A 5790.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1330.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme oregano, olivový olej, šťávu z citronu a sůl. Okořeníme pepřem.

  • 2

    Do této marinády dáme jehněčí maso nakrájené na steaky a necháme 5 minut odležet.

  • 3

    Poté maso opečeme 5 minut z každé strany. Poté necháme odpočívat v pokojové teplotě asi 5 minut, než maso nakrájíme na tenké plátky.

  • 4

    Rajčata, okurky nakrájíme a smícháme s olivami. Rozdělíme na čtyři talíře a přidáme nadrobenou fetu. Nahoru naservírujeme jehněčí maso a posypeme mátovými lístky.

Komentáře k receptu