Řecký salát s cizrnou a tající fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 175 g Cizrna konzervovaná
  • 250 g Okurka salátová
  • 100 g Sýr Feta
  • 1 kávová lžička Ocet vinný červený
  • 4 kávová lžička Olej řepkový
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Olivy černé
  • 3 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Oregano
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 755 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 4240 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 803.1 mg
  • Vláknina 39825.4 mg
  • Vitamín A 39825.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme zálivku: smícháme vinný ocet se dvěma lžičkami oleje a oreganem.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na jemno, okurku na kostičky, olivy přepůlíme, rajčata nakrájíme na malé kousky (můžeme použít cherry rajčata – ta nakrájíme na půlky či čtvrtiny) a mátu nasekáme najemno. Vše smícháme.

  • 3

    Smícháme mouku s kmínem a v této směsi obalíme fetu nakrájenou na kostičky. Opečeme na zbylém řepkovém oleji.

  • 4

    Zeleninu rozdělíme na talíře, zalijeme zálivkou a poklademe kostičky tajícího sýra. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu