GAZPACHO

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Chléb konzumní
  • 50 ml Olej olivový
  • 300 ml Rajčatová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 514.4 mg
  • Vláknina 5946.7 mg
  • Vitamín A 5946.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata a česnek nasekejte na menší kusy a dejte je do mixéru. Rozmixujeme dohladka a poté přelijeme do velké mísy.

  • 2

    Okurku, cibuli a polovinu papriky taktéž nakrájíme na kousky a spolu s olivovým olejem a šťávou z citronu rozmixujeme dohladka. Přidáme rajčatovou šťávu a ještě promixujeme. Nalijeme do mísy k rajčatům.

  • 3

    Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 4

    Necháme vychladid v lednici – nejlépe přes noc.

  • 5

    Chléb nakrájíme na kostičky a nasucho ho opečeme na pánvi.

  • 6

    Olivy nasekáme na kousky.

  • 7

    Gazpacho podáváme v misce s kostkami ledu, posypané vychladlým chlebem a olivami.

Komentáře k receptu