Benátská zeleninová mísa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Olej olivový
  • 125 ml Voda pitná
  • 70 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Lilek
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 668.1 mg
  • Vláknina 19926.2 mg
  • Vitamín A 19926.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 134 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky nakrájíme na kostičky, očištěné papriky nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Zeleninu navrstvíme do zapékací mísy a osolíme. Přilijeme 1 dl oleje a 125 ml vody. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, snítku tymiánu a bobkový list. Zahřejeme na plotně až k bodu varu, přikryjeme pokličkou (nebo alobalem) a dusíme v troubě při 160 stupních Celsia asi 30 minut.

  • 2

    Zeleninu vyjmeme z trouby a pokapeme octem. Osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Pokrm necháme trochu vychladnout a ještě vlažný podáváme.

Komentáře k receptu