Escalivada

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Lilek
  • 4 ks Paprika oranžová
  • 4 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1067.3 mg
  • Vláknina 32631 mg
  • Vitamín A 32631 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou cibuli nařízneme směrem zhora dolů na šest dílů, téměř do konce, ale nedokrojíme ji zcela. Vložíme spolu s lilky a paprikami do trouby na režim grilování, zvolna pečeme asi 10 minut. Občas obrátíme, pečeme dokud slupka paprik a lilků nezčerná.

  • 2

    Lilky i cibuli vyjmeme na talíř, papriku dáme do igelitového sáčku a necháme vychladnout.

  • 3

    Nasucho osmahneme kapary se špetkou soli do křupava. Grilovanou cibuli úplně rozkrojíme na 6 dílů, černé slupky a kořen vyhodíme. Lilky a papriky oloupeme, nakrájíme na plátky, naaranžujeme na talíř, zakapeme olejem, posolíme.

  • 4

    Posypeme nasekanou petrželkou, česnekem a praženými kapary. Podáváme vychlazené jako salát nebo teplé jako přílohu ke grilovanému masu.

Komentáře k receptu