Jehněčí s kuskusem na česneku a paprikách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Jehněčí maso
  • 400 g Rajčata
  • 450 g Kuskus
  • 70 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 966 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 559.6 mg
  • Vláknina 15913.2 mg
  • Vitamín A 15913.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1664.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku osolíme a opepříme, přidáme kostičky jehněčího bez tuku a obalíme ho. Pak ho prudce restujeme tři minuty z obou stran. Maso dáme do pekáčku.

  • 2

    Pak ve stejné pánvi restujeme na oleji dvě minuty kousky paprik a rajčat. Pak zeleninovou směs přidáme k masu do pekáčku. Maso pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi 40 minut.

  • 3

    Smícháme jeden prolisovaný stroužek česneku, petržel a citronovou kůru. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Česnekovou směs s cibulí orestujeme dozlatova. Poté promícháme s kuskusem. Směs podáváme k masu.

Komentáře k receptu