Japonská jehla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 200 g Játra kuřecí
  • 150 g Paprika červená
  • 20 g Cukr krupice
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 50 ml Sherry brandy
  • 70 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 236.5 mg
  • Draslík 584.7 mg
  • Vláknina 2262.5 mg
  • Vitamín A 2262.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuřecí maso a játra nakrájíme na středně velké kousky. Z kapií vyjmeme semínka a nakrájíme ji na kostičky. Smícháme suroviny na marinádu, kterou zalijeme kuřecí maso a játra, vložíme do chladničky a necháme několik hodin marinovat.

  • 2

    Kuřecí maso, játra a papriku střídavé napichujeme na jehly a 10 minut je grilujeme na grilu potřeném olejem. Špízy pravidelně potíráme marinádou.

Komentáře k receptu