Zeleninová pizza s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těsto na pizzu
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 150 g Kukuřice
  • 300 g Sýr ementálského typu
  • 80 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Provensálské koření
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1005 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 722.7 mg
  • Vláknina 8179.8 mg
  • Vitamín A 8179.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na pizzu rozmrazíme podle návodu na obalu.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Papriku očistíme od semínek a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Na rozpáleném oleji orestujeme mleté maso. Přidáme do něj cibuli, kousky papriky a krátce podusíme. Přidáme rajčatový protlak a vše dusíme do odpaření vody.

  • 4

    Nyní okořeníme směs pepřem a solí, přidáme trochu provensálského koření. Směs poté rovnoměrně rozprostřeme na pizzu.

  • 5

    Pizzu pak posypeme kukuřicí a plátky sýra.

  • 6

    Pečeme na 200 stupňů cca 15 minut.

Komentáře k receptu