Chřest se zeleninovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Cukr kostkový
  • 750 g Brambory
  • 500 g Chřest bílý
  • 150 g Ředkvička
  • 500 g Chřest zelený
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Kapie
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 3 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 1284.3 mg
  • Vláknina 18723.4 mg
  • Vitamín A 18723.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelený a bílý chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru - bílý chřest vaříme 15 minut a zelený 10 minut. Vařený chřest zaléváme zeleninovou zálivkou a podáváme studený k vařeným bramborám.

  • 2

    Zálivka:

  • 3

    Ostatní zeleninu nakrájíme. Papriku nejprve spaříme pod horkou vodou, abychom ji mohli lépe oloupat, a potom ji nakrájíme na tenké nudličky. Kolečka cibule, ředkviček a nudličky kapiové papriky smícháme s octem, hořčicí, olejem a sekaným estragonem. Vše důkladně promícháme a ochutíme pepřem a solí.

Komentáře k receptu