Letní salát z bulguru zvaný tabbouleh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Pažitka
  • 170 g Bulgur
  • 20 g Máta
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Cibule červená
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 460.7 mg
  • Vláknina 22440.8 mg
  • Vitamín A 22440.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přečteme si návod na bulguru a vaříme podle něj, obvykle v poměru 1:2 bulgur:voda. V menším kastrolu uvaříme v osolené vodě vejce natvrdo. Vaříme je 10 minut, po odstranění z plotny ihned ochladíme studenou tekoucí vodou, následně je oloupeme a vidličkou opatrně rozmačkáme.

  • 2

    Do misky vysypeme bulgur, přidáme rozmačkanou vaječnou směs, jemně nakrájenou cibuli a velmi drobně nasekané dva stroužky česneku. Z paprik odstraníme semínka, potom je rpzkrájíme na drobné kousky a přidáme do misky. Postupně vsypeme ještě nasekanou pažitku, petržel, koriandr a mátu. Přidáme i nadrobno nařezanou kůru z limetky a citronu i z nich vymačkanou šťávu. Opatrně promícháme, před servírováním ještě osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu