Lečo po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 250 g Paprika červená
  • 200 g Lilek
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 1.6 mg
  • Draslík 778.6 mg
  • Vláknina 12991.9 mg
  • Vitamín A 12991.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme a osmahneme na rozpáleném másle do zlatova. Přidáme pokrájené papriky, rajčata a lilek. Ochutíme solí a ostatním kořením kromě horkého.

  • 2

    Na mírném ohni podusíme, podlijeme a opět dusíme do měkka. Na závěr poprášíme horkým kořením a ihned podáváme.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu