Srnčí guláš s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 20 g Hořčice
  • 600 g Knedlík kynutý
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 8 g Vegeta
  • 50 g Paprika mletá sladká
  • 7 g Paprika mletá pálivá
  • 300 g Paprika červená
  • 900 g Srnčí plec
  • 25 g Jíška hotová tmavá
  • 1500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 196 mg
  • Draslík 900.3 mg
  • Vláknina 13450 mg
  • Vitamín A 13450 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.5 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí plec odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, zprudka osmažíme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme lžíci hořčice, pokrájené papriky, podlijeme vodou, ochutíme vegetou a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme hotovou jíškou, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu