Pečené papriky s ančovičkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Paprika žlutá
  • 200 g Paprika červená
  • 80 g Ančovička - filety
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 582.8 mg
  • Vláknina 6265 mg
  • Vitamín A 6265 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 311.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou i žlutou papriku vložíme vcelku do vyhřáté trouby a necháme 10 minut péct. Poté je vyjmeme, na 2 minuty vložíme do mikroténového sáčku, aby se trochu zapařily, budou se potom lépe loupat. Papriky rozčtvrtíme, oloupeme, odkrojíme jádřince a dáme do lednice vychladit.

  • 2

    V malé pánvičce rozehřejeme olej, z ančovičkových filetů odstraníme páteř, maso vložíme do pánvičky, opepříme a velmi zvolna restujeme, až se filety úplně v oleji rozpustí.

  • 3

    Žluté a červené kousky paprik střídavě upravíme na talířky a pokapeme ančovičkovým krémem.

Komentáře k receptu