Pečené česnekové brambory s paprikami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 310 g Brambory
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 473 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1092.8 mg
  • Vláknina 15394 mg
  • Vitamín A 15394 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 190°C. Oloupané syrové brambory oloupeme, omyjeme a necháme je oschnout na čisté utěrce. Zralá rajčata a papriky omyjeme, osušíme, rajčata pokrájíme na silnější kolečka, z paprik odkrojíme spodek se stopkou a ostrým dlouhým nožem odstraníme zespodu jadřince, pak papriky pokrájíme na kolečka široké 2-3cm. Cibule a stroužky česneku očistíme. Cibule pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme do misky, přidáme k němu olej, sůl a dobře směs rozmícháme.

  • 2

    Zapékací mísu potřeme zlehka česnekovým olejem. Na ně poklademe 1/2 plátků brambor, potřeme je olejem, na ně rozložíme plátky rajčat, cibule a kroužky paprik. Ty ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Na ně poklademe zbylé plátky brambor, potřeme je zbytkem česnekového oleje, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a brambory vložíme do trouby péct. Zeleninu pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut.

  • 3

    Horké porce česnekových brambor s rajčaty a paprikou dáme na talíře a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu