Portugalská rajčatová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1348 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 263.8 mg
  • Draslík 1237.2 mg
  • Vláknina 2029 mg
  • Vitamín A 2029 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata rozpůlíme, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř a dusíme na másle. Necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme.

  • 2

    Hotovou polévku prolisujeme a naléváme na talíře, do kterých jsme vložili na kolečka nakrájené, natvrdo uvařené vejce. Polévku posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu