Gratinovaná treska s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 267.8 mg
  • Draslík 1078.6 mg
  • Vláknina 3019.8 mg
  • Vitamín A 3019.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou a urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem. Krátce zapečeme v troubě.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a podusíme do odpaření tekutiny. Přisypeme nasekanou petrželku a bazalku. Směsí potřeme porce tresky.

  • 3

    Nastrouhaný sýr a rozkvedlané žloutky smícháme se smetanou a nalijeme na rybu. Pokrm zapečeme pod rozpáleným grilem nebo v troubě dozlatova.

  • 4

    Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu