Salát s tuňákem a bylinkovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Chřest bílý
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 200 g Těstoviny Fusilli
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule červená
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 412.3 mg
  • Vláknina 8979.5 mg
  • Vitamín A 8979.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus.

  • 2

    V mezičase v troubě na pečícím papíru opečeme papriku, kterou jsme rozkrojili na čtvrtky a zbavili semen. Necháme ji vychladnout v mikrotenovém sáčku, poté sloupneme a nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Z tuňáka slijeme olej a pokrájíme na kousky. Rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka.

  • 4

    V jiném hrnci ve vroucí vodě čtyři minuty vaříme chřest, poté vložíme do studené vody a dáme okapat.

  • 5

    Zálivku na salát připravíme smícháním šesti lžic oleje, bílého vinného octa, limetkové šťávy, hořčice, medu a posekaných lístků bazalky.

  • 6

    Do velké mísy vsypeme scezené a okapané těstoviny, všechny zbývající suroviny a zalijeme zálivkou. Na talířích zdobíme salát bazalkovými lístky.

Komentáře k receptu