Gazpacho

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Cibule
  • 250 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 1500 g Rajčata
  • 60 g Paprika zelená
  • 90 g Okurka salátová
  • 24 ml Ocet kvasný lihový
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1053.5 mg
  • Vláknina 13605 mg
  • Vitamín A 13605 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata, okurku a papriku omyjeme, nakrájíme na drobné kousky a rozmixujeme.

  • 2

    K zelenině přidáme česnek, cibuli, ocet a olivový olej. Vše umixujeme.

  • 3

    K takto připravené polévce přidáme namočenou střídku chleba a vše osolíme.

  • 4

    Polévku podáváme dobře vychlazenou.

Komentáře k receptu