Rajčata plněná směsí s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 40 g Strouhanka
  • 15 g Ančovičky konzervované
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Hovězí vývar základní
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 26.4 mg
  • Draslík 291.4 mg
  • Vláknina 3185 mg
  • Vitamín A 3185 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata seřízneme v horní třetině a vnitřek vydlabeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme, řezy z ančoviček nakrájíme najemno.

  • 2

    V pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme dužinu z rajčat, petrželku, česnek a podusíme, dokud se tekutina částečně neodpaří. Strouhanku pokapeme vývarem, přidáme do pánve, nakonec přimícháme ančovičky. Promícháme a touto směsí naplníme vydlabaná rajčata. Pekáček vymažeme máslem, naskládáme do něj rajčata, posypeme lžící strouhanky, strouhaným sýrem a vložíme do trouby. Necháme 15 minut zapékat a ihned podáváme.

Komentáře k receptu