Středomořská zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Lilek
  • 120 g Paprika červená
  • 100 g Cibule
  • 130 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Česnek
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 70 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 302.6 mg
  • Vláknina 7041.9 mg
  • Vitamín A 7041.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na prudkém plameni rozpálíme olej, vsypeme do něj papriku a osmažíme ji do zlatohněda. Přidáme pokrájený lilek, cibulku, oloupaná rajčata, drcený česnek a chilli, vše osolíme a opepříme.

  • 2

    Zvolna pod pokličkou vaříme asi 20 minut, dokud není měkká a nepustí šťávu. Na závěr přilijeme ocet a pokrm podáváme teplý.

Komentáře k receptu