Lionské hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Mrkev kořen
  • 500 g Rajčata
  • 125 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 10 g Petržel - nať
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 1025 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 133 mg
  • Draslík 603 mg
  • Vláknina 7117.2 mg
  • Vitamín A 7117.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme víno, ocet, pomerančovou kůru a bylinky. Do marinády dáme maso a necháme je chladničce přes noc marinovat.

  • 2

    Maso vyndáme z marinády a osušíme papírovými ubrousky. Marinádu přecedíme a uchováme.

  • 3

    V pekáčku rozehřejeme olej a rozškvaříme slaninu. Maso po všech stranách smažíme. Vyjmeme a necháme na teple.

  • 4

    Na olej vložíme nakrájenou cibuli, kolečka mrkve, rozčtvrcené žampiony a průběžně promícháváme a 5 minut zlehka smažíme.

  • 5

    K zelenině přidáme maso, oloupaná nakrájená rajčata, přilijeme marinádu a dostatečné množství vývaru, aby bylo maso přikryté, osolíme a opepříme.

  • 6

    Uvedeme k varu, zakryjeme těsnou poklicí a 1 1/2-2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 180°C, až je maso velmi měkké. Maso můžeme dusit také běžným způsobem na sporáku.

  • 7

    Maso nakrájíme na plátky, spolu se zeleninou je narovnáme na vyhřátou mísu, ze šťávy sebereme tuk a maso s ní zalijeme. Ozdobíme petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu