Milánské koleno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Telecí koleno
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 805 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 193.5 mg
  • Draslík 1077 mg
  • Vláknina 5668.8 mg
  • Vitamín A 5668.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Silné řezy kolena obalíme v mouce s trochu soli a pepře.

  • 2

    V pekáči rozehřejeme máslo. Přidáváme postupně porce telecího kolena a 10 minut je dozlatova smažíme. Nádobu odstavíme na mírnější oheň, přidáme nasekanou cibuli, mrkev, celer, drcený česnek a 5 minut je za stálého míchání smažíme.

  • 3

    Vložíme rajčata, oregano, bobkový list a zalijeme vínem. Vrátíme maso, zakryjeme a 1,5-2 hodiny doměkka podusíme v předehřáté troubě při 160 °C.

  • 4

    Je-li šťáva u masa příliš řídká, vyjmeme maso a nepřikrytou šťávu svaříme, až zhoustne. Ochutnáme a dokořeníme.

Komentáře k receptu