Omáčka z volské oháňky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 3 g Majoránka
  • 800 g Rajčata
  • 550 g Těstoviny konzumní
  • 300 ml Víno červené
  • 100 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 ks Šalotka
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.2 kg Hovězí oháňka
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 414.8 mg
  • Vláknina 4360.7 mg
  • Vitamín A 4360.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve očistíme celer, česnek, šalotky a mrkev, omyjeme rajčata, poté vše nakrájíme na kousky. Oháňku opláchneme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji opečeme oháňku, přidáme šalotky, česnek, celer, mrkev, nasekanou majoránku, sůl a pepř. Několik minut osmažíme a přilijeme víno. Když omáčka začne bublat, přidáme rajčata, vývar z hovězích kostí a protlak.

  • 3

    Vaříme při mírném ohni cca 140 minut.

  • 4

    Mezitím si v osolené horké vodě uvaříme těstoviny.

  • 5

    Po uvaření omáčky z ní vyndáme oháňku, kterou zbavíme kosti a nakrájenou ji vhodíme do omáčky. Omáčku ještě ochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Znovu prohřejeme a servírujeme jako omáčku k těstovinám.

Komentáře k receptu