Vegetariánská smažená rýže
Suroviny
- 400 g Rýže dlouhozrnná
- 5 g Sůl
- 160 g Šalotka
- 10 g Zázvor celý
- 5 g Chilli paprička
- 5 g Kurkuma
- 350 g Kapusta hlávková
- 200 g Rajčata
- 300 g Rajčata
- 100 g Paprika červená
- 150 g Okurka salátová
- 60 g Celer řapíkatý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Tamarindová pasta
- 1.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kari koření
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 2 g
- Sodík 346 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 696.3 mg
- Vláknina 7111.3 mg
- Vitamín A 7111.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 107.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme rýži ve slané vodě 12-15 minut doměkka. Scedíme, propláchneme a znovu procedíme. Přidáme tamarindovou pastu a dáme stranou.
-
2
Ve woku rozehřejeme polévkovou lžíci oleje, přidáme nasekané šalotky a smažíme 3-5 minut do změknutí. Vložíme drcený česnek, nastrouhaný zázvor, kari, rozdrcené chilli a kurkumu a mírně podusíme.
-
3
Kapustu nakrájíme na nudličky a smažíme 3-5 minut. Přidáme oloupaná nakrájená rajčata a pokračujeme 2-3 minuty. Vyndáme z pánve.
-
4
Rozehřejeme zbývající olej, vložíme rýži a opražíme mírně dozlatova. Zeleninu vrátíme do pánve. Přidáme sójovou omáčku a cukr a prohřejeme.
-
5
Podáváme horké, ozdobené rajčaty, červenou paprikou, okurkou, celerem.