Toskánský chlebový salát s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Olivy černé
  • 6 krajíc Chléb konzumní
  • 90 ml Olej olivový
  • 30 ml Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 817.8 mg
  • Vláknina 10030.8 mg
  • Vitamín A 10030.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chléb nakrájíme na kostičky a dáme do velké mísy. Na stejně velké kostičky nakrájíme rajčata a okurku a přidáme spolu s olivami, kapary a na drobno nakrájenou cibulí.

  • 2

    Přilijeme olej, přidáme ocet, pořádně promícháme a necháme cca hodinu stát. Před podáváním ještě znovu promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu