Cikánská skopová kotleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 200 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Strouhanka
  • 800 g Skopové kotlety
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 978 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 22.7 mg
  • Draslík 178.1 mg
  • Vláknina 1935 mg
  • Vitamín A 1935 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové kotlety naklepeme, potřeme česnekem se solí, opepříme, obalíme ve strouhance. Následně je osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran, přidáme nakrájená rajčata a zakryté necháme pozvolna dusit. Když se šťáva začíná vypékat, podlijeme vodou, přidáme protlak, maso obrátíme a dodusíme do měkka.

  • 2

    Podáváme zdobené opečenou slaninou, nakrojenou do hřebenu.

Komentáře k receptu