Koule zeleninové s chilli omáčkou
Suroviny
- 225 g Arašídy
- 175 g Cizrna konzervovaná
- 60 g Strouhanka
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Rajčata
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Droždí
- 2 kávová lžička Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer - nať
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 0.01 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 32 g
- Sodík 527 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 355.6 mg
- Vláknina 17431.5 mg
- Vitamín A 17431.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, osmahneme pokrájenou cibuli a celer. Do misky dáme oregano, mleté arašídy, konzervovanou cizrnu, kvasnice, strouhanku, žloutek, osmaženou cibuli a celer. Vše promícháme.
-
2
Na 12 dílků rozdělíme tuto směs a uválíme z každé kouli. Poté obalíme v mouce.
-
3
Zbývající olej rozehřejeme, přidáme cizrnové koule a za občasného obracení smažíme 15 minut. Poté necháme okapat.
-
4
V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou papričku a jarní cibulky, vmícháme červený vinný ocet, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, moučkový cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut. Podáváme teplé.