Nudle celozrnné míchané s pórkem
Suroviny
- 800 g Rajčata
- 20 g Houby Shitake sušené
- 400 g Nudle celozrnné
- 250 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Zázvor celý
- 0.2 kávová lžička Tabasco
- 2 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Pórek
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 11 g
- Sodík 570 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 33.1 mg
- Draslík 1241.9 mg
- Vláknina 24081.6 mg
- Vitamín A 24081.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.2 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme středně velký hrnek s vlažnou vodou, do které namočíme houby.
-
2
Do většího hrnce vlijeme osolenou vodu, ve které uvaříme nudle tak, aby byly na skus.
-
3
Omytý pórek nakrájíme na kousky dlouhé 3 centimetry a tyto kousky potom ještě rozkrajujeme na dlouhé proužky. Rajčata spaříme, oloupeme z nich slupky. Vykrojíme zbytky po stopkách, odstraníme semínka a rajčata rozkrájíme na kostičky asi 1 centimetr.
-
4
Na plotnu připravíme wok, v něm zahřejeme arašídový olej, na kterém orestujeme pórek společně s okapanými houbami. Lehce osolíme a přidáme nastrouhaný zázvor.
-
5
Do pánve přidáme rajčata a česnek, který jsme zbavili slupky a prolisovali. Podusíme asi 3 minuty a potom všechnu zeleninu vyndáme z pánve.
-
6
Do woku nalijeme zeleninový vývar s rozmíchaným škrobem. Přilijeme sójovou omáčku, sherry pepř i tabasko. 2 minuty prohřejeme a nakonec vmícháme nudle. Servírujeme společně se zeleninou.