Pečené filety platýze

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Platýz - filety
  • 30 g Máslo bylinkové
  • 300 g Fazole v tomatové omáčce
  • 300 g Rajčata
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej dýňový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 136 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 505.2 mg
  • Vláknina 7916.5 mg
  • Vitamín A 7916.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci zahřejeme máslo, přidáme jemně nastrouhanou mrkev, celer, sůl, pepř, chilli papričku, na půlky nakrájená rajčata, chvilku podusíme, přimícháme fazolky a vše povaříme přibližně 15 minut.

  • 2

    Česnek oloupeme, rozmačkáme a smícháme spolu se solí. Filety platýze potřeme směsí po obou stranách.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej, vložíme platýze a z obou stran opečeme.

  • 4

    Teplé porcujeme na talíře a přidáme teplou fazolovou přílohu.

Komentáře k receptu