Italská rajčatová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 400 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 350 g Brambory
  • 120 g Hrášek
  • 180 g Těstoviny konzumní
  • 650 g Hovězí výřez
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 180 g Fazolové lusky zelené
  • 220 g Klobása uzená
  • 40 g Tymián čerstvý
  • 220 g Fazole
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Česnek
  • 4 ks Bobkový list
  • 4 ks Hřebíček
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 plátek Sýr Parmezán
  • 2.8 l Voda pitná
  • 1 kg Kosti hovězí morkové
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1872 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 303 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 64.4 mg
  • Draslík 727 mg
  • Vláknina 16678 mg
  • Vitamín A 16678 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce dáme ohřát olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kolečka nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek.

  • 2

    Necháme opékat na mírném ohni asi 5 minut, občas promícháme. Poté přidáme na menší kousky nakrájenou mrkev a řapíky celeru,opékáme přibližně 5 minut do změknutí. Pak přidáme fazole, které jsme si předem namočili, a nakrájená rajčata spolu se šťávou z konzervy. Nyní použijeme hovězí vývar, který jsme již připravili. Nalijeme ho do směsi a uvedeme do varu. Takto vaříme na mírném ohni a za občasného míchání asi hodinu.

  • 3

    Poté přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme dalších 15 minut. Přidáme nakrájené fazolové lusky, hrášek, těstoviny, nadrobno nakrájenou klobásu a petrželku. Necháme takto vařit doměkka. Nakonec dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat ozdobené nastrouhaným parmezánem.

  • 5

    Vývar hovězí [42661]:

  • 6

    Do hrnce dáme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Pak rozpůlíme cibule a do každé půlky vmáčkneme jeden hřebíček. Takto připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce a na mírném ohni vaříme přibližně 3 a půl hodiny. Vyndáme maso a vaříme další hodinu. Vývar přecedíme a můžeme jej hned použít nebo zmrazit.

Komentáře k receptu