Smažená parmice na sladkokyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Rajčata
  • 800 g Parmice
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 4 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Šalotka
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 911.3 mg
  • Vláknina 1982.3 mg
  • Vitamín A 1982.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby bez hlavy omyjeme a osušíme. Kůži po obou stranách nařízneme a maso obalíme ve třech lžičkách kukuřičného škrobu.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, vložíme rybu a na středním ohni smažíme cca 6-7 minut z jedné strany, poté obrátíme a stejnou dobu smažíme z druhé strany dokřupava. Vyjmeme a uchováme teplou.

  • 3

    V pánvi ponecháme pouze cca 2 lžíce oleje, opět rozpálíme a dozlatova na něm cca 2-3 minuty osmahneme nadrobno nasekaný česnek, strouhaný zázvor a najemno nakrájenou šalotku. Přidáme cherry rajčátka a smažíme, dokud nepuknou. Poté přilijeme vinný ocet, vmícháme cukr, kečup a rybí omáčku. Na mírném ohni necháme zvolna vařit cca 2 minuty. Dle chuti osolíme, opepříme, můžeme přidat ještě ocet, cukr nebo rybí omáčku.

  • 4

    Zbytek škrobu rozmícháme v trošce vody a přilijeme do omáčky. Na silném ohni mícháme do zhoustnutí.

  • 5

    Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme nadrobno nasekanou jarní cibulkou, snítkami koriandru a ihned podáváme.

Komentáře k receptu