Dušené krůtí maso s žampióny a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 460 g Krůtí prsa
  • 130 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 200 g Cuketa
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 961.9 mg
  • Vláknina 7277.1 mg
  • Vitamín A 7277.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na nudličky o síle silné přibližně 2 cm, vložíme je do misky, mírně je osolíme (půl kávové lžičky). Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme, pokud jsou větší, tak je přepůlíme. Zelenou papriku a malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Zelenou papriku a chilli papričku nakrájíme na proužky drobně posekáme. Řapíkatý celer s malou cuketou omyjeme a pokrájíme na kolečka, očištěnou cibuli s česnekem krájíme nadrobno.

  • 2

    Ve vysoké pánvi rozpálíme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, poté přidáme celer a papriku s cuketou. Promícháme, restujeme 2 - 3 minuty, přidáme konzervovaná rajčata, vše ochutíme sladkou paprikou, tymiánem, pepřem. Znovu promícháme a restujeme přibližně další 2 minuty. Nakonec přimícháme krůtí maso a žampióny.

  • 3

    Pánev zakryjeme a při mírné teplotě maso dusíme přibližně 25 - 30 minut. Během dušení směs několikrát promícháme. Hotový pokrm podle chuti dosolíme.

Komentáře k receptu