Telecí řízky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 200 g Mozzarella
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lilek
  • 8 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 118 mg
  • Draslík 1222.5 mg
  • Vláknina 12356 mg
  • Vitamín A 12356 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky nakrájíme na kolečka silná cca půl centimetru, rajčata rozpůlíme. Lilky i rajčata ogrilujeme.

  • 2

    Mozzarellu nakrájíme na půlcentimetrové plátky, bazalku nasekáme nadrobno.

  • 3

    Maso z telecí kýty odblaníme a vytvoříme 4 plátky. Naklepeme je, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi s rozehřátým máslem. Po 2-3 minutách řízky přemístíme na grilovací mřížku, na každý položíme 2 plátky sýra a grilujeme 2-3 minuty, až se sýr začne roztékat. Řízky vyjmeme, rozpůlíme a na každý díl položíme plátek lilku a 2 půlky rajčat.

  • 4

    Do pánve, v níž jsme řízky opékali, přidáme drůbeží vývar a bazalku, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2 minuty.

  • 5

    Těsně před podáváním šťávou řízky polijeme.

Komentáře k receptu