Srbské závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Salám měkký
  • 40 g Slanina vepřová
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 102.7 mg
  • Draslík 178.4 mg
  • Vláknina 1964.8 mg
  • Vitamín A 1964.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno. Rajče omyjeme a rozkrojíme na čtvrtky. Slaninu a salám nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na čtyři plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na plátky masa rozložíme nakrájenou slaninu, salám, papriku a rajče, pevně je stočíme do závitků, zajistíme proti rozbalení párátky a obalíme v mouce.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme závitky a prudce je opečeme ze všech stran. Pak je podlijeme pivem a přikryté pokličkou dusíme, až jsou měkké. Během dušení závitky obracíme a přiléváme vodu.

  • 4

    Závitky podáváme teplé, přelité šťávou z pánve.

Komentáře k receptu